Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) je objavila poziv za obnovu članstva Znanstvenog odbora za prehrambene aditive i izvore nutrijenata dodane hrani i Znanstvenog odbora za predmete koji dolaze u neposredan dodir s hranom, enzime, arome i pomoćne tvari u procesu proizvodnje.
EFSA-ini znanstveni odbori se sastoje od nezavisnih znanstvenika saOpširnije
Besplatno preuzmite knjigu „Kemijske i fizikalne opasnosti u hrani“
Knjiga Kemijske i fizikalne opasnosti u hrani nastala je na inicijativu Znanstvenog odbora za biološke, kemijske i fizikalne opasnosti u hrani Hrvatske agencije za hranu, a namjena joj je širu javnost upoznati s kemijskim i fizikalnim onečišćivačima, koje se mogu naći u hrani, te na znanstveno utemeljenim činjenicama opisati njihove karakteristike,Opširnije
EFSA i EMA - nizak rizik za potrošače od fenilbutazona u konjskom mesu
U zajedničkoj procjeni rizika, Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) i Europska agencija za lijekove (EMA) zaključuju kako je rizik za potrošače od ostataka protuupalnog lijeka fenilbutazona u konjetini - nizak. Razlog tome je mala vjerojatnost izloženosti fenilbutazonu pri konzumaciji konjetine i mala vjerojatnost njegovih toksičnih učinaka uopće.
Agencije su, također,Opširnije
EFSA poziva promatrače na 59. plenarni sastanak Znanstvenog odbora za onečišćivače u prehrambenom lancu
S ciljem što boljeg razumijevanja znanstvenog rada EFSA-e i pružanja mogućnosti interakcije s njenim stručnjacima, a sukladno njenim temeljnim načelima otvorenosti i transparentnosti, EFSA poziva promatrače na 59. plenarni sastanak Znanstvenog odbora za onečišćivače u prehrambenom lancu.
Sastanak će se održati 15. - 17. svibnja 2013., u prostorima EFSA-e, Parma, Italija,Opširnije
- Obavijesti za potrošače
 - Ispunite našu anketu
 - Zakonska regulativa
 - Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
 - Projekti i istraživanja
 - Godišnja izvješća službenih laboratorija
 - EFSA Focal Point za RH
 - Nacionalna mreža institucija NN 43/10
 - INFOSAN Focal Point za RH
 - Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
 - Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“
 
				    						 
				    
			        	


      
      
      
      






