back to top

#EUandMyFood

#EUandMyFood – promicanje vrijednosti sigurnosti hrane u EU

08/05/2019 13:31

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA), države članice Europske unije i Europska komisija, pokrenule su zajedničku kampanju pod nazivom #EUandMyFood. Cilj kampanje je podsjetiti EU građane koliko svi imamo koristi od europskog sustava sigurnosti hrane, koji je utemeljen 2002. godine, donošenjem Europskog Zakona o hrani.

Na početku kampanje, izvršni direktor EFSA-e, Bernhard Url, je istaknuo: „Obzirom na predstojeće europske izbore u svibnju, pravi je trenutak da se podsjetimo kako EU pozitivno utječe na našu svakodnevnicu, čega često nismo niti svjesni.“

Kampanju #EUandMyFood EFSA zajednički promiče s nacionalnim tijelima za sigurnost hrane u državama članicama, uz potporu Europske komisije. Kampanja se sastoji se od niza kratkih filmova i animacija, a izrađena je i posebna web-stranica, na 24 službena jezika Europske unije, koja sadrži najbolje nacionalne inicijative pa tako i naš edukativni spot o razlikovanju rokova trajnosti hrane.

EUandMyFood govori o tome kako u Europi imamo sigurnu i nutritivno bogatu hranu kojoj možemo vjerovati. Govori i o poštivanju zdravlja naših životinja te načinu na koji ih tretiramo. I naposljetku, govori o odgovornosti za našu okolinu – tlo, vodu i zrak – koji doprinose proizvodnji hrane i hrane za životinje koju mi i naše životinje jedemo,” zaključuje Url.

Prilikom predstavljanja projekta, objavljen je i videozapis: “Hrana je važna za život – EU i moja hrana”, koji možete pogledati na linku, s hrvatskim prijevodom.

Pozadina

Izbori za Europski parlament u Hrvatskoj će se održati 26. svibnja 2019. godine.

#EUandMyFood jedna je od nekoliko inicijativa institucija i agencija EU-a, koje imaju za cilj istaknuti vrijednost koju Europska unija donosi svakodnevnici svojih građana.

Preporučite nas: