Radna grupa Hrvatske agencije za hranu (HAH) donijela je 8. srpnja 2010. pozitivno znanstveno mišljenje o mogućnosti korištenja steviol glikozida kao sladila koji se dobiva ekstracijom iz lišća biljke Stevia rebaudiana (Bertoni). Doneseno mišljenje sukladno je mišljenju Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) vezano za sigurnost steviol glikozida.
Također je zaključenoOpširnije
EFSA: rizici za javno zdravlje od hrane neživotinjskog porijekla
EFSA-in znanstveni odbor za biološke opasnosti (BIOHAZ) je objavio prvu znanstvenu procjenu rizika od patogena koji mogu kontaminirati hranu neživotinjskog porijekla. U znanstvenom mišljenju prikazan je ukupan broj slučajeva oboljenja ljudi u epidemijama izazvanim hranom, u razdoblju od 2007. do 2011. godine, na području Europe, s udjelima prijavljenih slučajeva oboljenjaOpširnije
EFSA: rizici za javno zdravlje od hrane neživotinjskog porijekla
EFSA-in znanstveni odbor za biološke opasnosti (BIOHAZ) je objavio prvu znanstvenu procjenu rizika od patogena koji mogu kontaminirati hranu neživotinjskog porijekla. U znanstvenom mišljenju prikazan je ukupan broj slučajeva oboljenja ljudi u epidemijama izazvanim hranom, u razdoblju od 2007. do 2011. godine, na području Europe, s udjelima prijavljenih slučajeva oboljenjaOpširnije
Communicating Food Science at The Croatian Food Agency
Osijek,
12.-13. veljače 2013.
Hrvatska agencija za hranu (HAH) vas poziva na media training seminar koji će se održati u organizaciji MAITRE-a i HAH-a, u Osijeku, 12. i 13. veljače 2013. godine, u prostorima Hrvatske agencije za hranu.
Radionica je namijenjena znanstvenicima iz područja hrane i prehrane, a cilj joj je unaprjeđenje komunikacijskih vještina znanstvenika.Opširnije
- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“