Aktualna situacija vezana uz kontaminaciju mlijeka, te posljedično i mliječnih proizvoda, aflatoksinom M1 povod je stručnog radnog sastanka delegacije Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine s predstavnicima Hrvatske agencije za hranu.
Sastanak je održan u petak, 22. ožujka 2013. u prostorima Hrvatske agencije za hranu.
Na sastanku se razgovaralo o procjeniOpširnije
HR RASFF - obavijest za potrošače - Povlačenje i opoziv proizvoda dječja kašica
SUSTAV BRZOG UZBUNJIVANJA ZA HRANU I HRANU ZA ŽIVOTINJE
HR RASFF - obavijest za potrošače
Povlačenje i opoziv proizvoda dječja kašica -
	Alnatura EKO kašica „Bundeva-krumpir-komorač" 190g., rok trajanja 17.10.2014 godine;
Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF) obavještava potrošače o povlačenju iOpširnije
EFSA izdala novu brošuru 
„Od polja do stola – znanost u zaštiti potrošača“
„Od polja do stola - znanost u zaštiti potrošača" naziv je nove EFSA-ine brošure koja daje sažet pregled EFSA-ine uloge u sustavu sigurnosti hrane Europske unije. Brošura na jednostavan i poučan način prikazuje kako znanstveni savjeti, koje EFSA pruža upraviteljima rizikom, podupiru mnoge zakone i propise s ciljem zaštite europskihOpširnije
Europske agencije procjenjuju rizik od fenilbutazona iz konjetine
Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) i Europska agencija za lijekove (EMA), na zahtjev Europske komisije, provest će zajedničku procjenu rizika za ljudsko zdravlje od prisutnosti ostataka protuupalnog lijeka fenilbutazona u konjetini. Zahtjev je uslijedio nakon pronalaska goveđih proizvoda onečišćenih konjetinom i otkrića fenilbutazona u malom broju konjskih trupova namijenjenihOpširnije
- Obavijesti za potrošače
 - Ispunite našu anketu
 - Zakonska regulativa
 - Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
 - Projekti i istraživanja
 - Godišnja izvješća službenih laboratorija
 - EFSA Focal Point za RH
 - Nacionalna mreža institucija NN 43/10
 - INFOSAN Focal Point za RH
 - Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
 - Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“
 
				    						 
				    
			        	


      
      
      
      







