back to top

ashbih - hah

Stručni posjet delegacije Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine

25/03/2013 15:42

Aktualna situacija vezana uz kontaminaciju mlijeka, te posljedično i mliječnih proizvoda, aflatoksinom M1 povod je stručnog radnog sastanka delegacije Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine s predstavnicima Hrvatske agencije za hranu.

Sastanak je održan u petak, 22. ožujka 2013. u prostorima Hrvatske agencije za hranu.

Na sastanku se razgovaralo o procjeni izloženosti s obzirom na konzumaciju mlijeka i mliječnih proizvoda vezano za povišene vrijednosti aflatoksina u mlijeku, kao i o potrebi postojanja informacije o prehrambenim navikama potrošača, koje se u određenoj mjeri razlikuju za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

Sastanku su, kao predstavnici Bosne i Hercegovine, nazočili djelatnici Sektora analize rizika, Nadža Ustamujić,  dipl. biolog, viši stručni suradnik u Odjelu za patogene mikroorganizme, Admir Pljevljak, dr.vet.med., viši stručni suradnik iz Odjela za razvoj i suradnju s laboratorijima te Dragan Tomović, viši stručni suradnik za vođenje registra iz Sektora službene kontrole i sljedivosti, upravljanja rizikom i obavijesti o riziku Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine. Ispred Hrvatske agencije za hranu sastanku su prisustvovale ravnateljica HAH-a, dr.sc. Zorica Jurković te načelnica Odjela za procjenu rizika, Andrea Gross-Bošković, dipl.ing..

Preporučite nas: