Obilježen Svjetski dan hrane 2018.
U organizaciji Hrvatske agencije za hranu, uz potporu Organizacije za hranu i poljoprivredu UN-a i EFSA-e, u Osijeku je, pod simboličnim geslom „Spasimo hranu“, održan međunarodni skup povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane. Na skupu se, održanom pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, te pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zdravstva RH, okupilo preko 200 sudionika iz Hrvatske i regije.
OpširnijeOdržana panel diskusija „Srdačno, hrana“
U sklopu projekta „Globalni pristup učenju o stvaranju otpada iz hrane“, 05. rujna 2018., u HGK Osijek, održana je panel diskusija „Srdačno, hrana“. Svrha ovog projekta je educirati sve dionika u lancu „od polja do stola“, kako bi se pridonijelo smanjenju količine bačene hrane.
Na panel diskusiji sudjelovali su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za hranu, humanitarne udruge Rijeka ljubavi, Centra za prevenciju otpada od hrane, a domaćin panela bio je koordinator aktivnosti za Hrvatsku, Centar za edukaciju i informiranje potrošača (CEIP).
OpširnijeSvjetski dan hrane: Sustav doniranja u RH: trenutno stanje, izazovi i perspektiva, 16.10.2018., Osijek
Hrvatska agencija za hranu (HAH), uz potporu Organizacije za hranu i poljoprivredu UN-a (FAO), pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zdravstva RH, i ove godine organizira nacionalno obilježavanje Svjetskog dana hrane.
Sudjelovanje na skupu je besplatno, ali je registracija obvezna, a možete se prijaviti putem web obrasca. Kako je broj mjesta ograničen, prijavite se čim prije, najkasnije do 10. listopada 2018.
Opširnije- Obavijesti za potrošače
- Ispunite našu anketu
- Zakonska regulativa
- Izlazni znanstveni i stručni dokumenti
- Projekti i istraživanja
- Godišnja izvješća službenih laboratorija
- EFSA Focal Point za RH
- Nacionalna mreža institucija NN 43/10
- INFOSAN Focal Point za RH
- Rječnik pojmova koji se koriste u procjeni rizika u području sigurnosti hrane
- Vodič za prehrambeni sektor „Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane“