back to top

1. hrvatska konferencija o procjeni rizika porijeklom iz hrane

6. – 7. listopada 2015.
Poljoprivredni fakultet u Osijeku (Kralja Petra Svačića 1d)

Dragi kolege i sudionici,

posebno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na 1. hrvatsku konferenciju o procjeni rizika porijeklom iz hrane, koja uključuje i obilježavanje Svjetskog dana hrane 2015., a održava se 6. – 7. listopada 2015., u Osijeku, u organizaciji Hrvatske agencije za hranu (HAH) te uz potporu Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) i Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).

Glavni cilj ove konferencije s međunarodnim sudjelovanjem je prikazati najnovije rezultate iz područja procjene rizika, komunikacije o riziku, prehrane i prehrambenih navika što će omogućiti renomirani predavači koji dolaze iz profiliranih europskih institucija iz područja procjene rizika te naše Agencije.

Kao nacionalna referentna točka za procjenu rizika u području sigurnosti hrane i hrane za životinje u RH u posljednjih 10 godina, uz veliku potporu EFSA-e, BfR-a te ostalih europskih institucija, želimo ukazati na važnost procjene rizika, komunikacije o riziku te ostalih sadržaja koji im doprinose u svrhu stručne i znanstvene potpore sustavu sigurnosti hrane na nacionalnoj i EU razini.

Obilježavanjem Svjetskog dana hrane, već šestu godinu za redom, nastojimo istaknuti najvažnije teme kojima se bavi FAO u okviru svoja tri glavna cilja: suzbijanje gladi, pothranjenosti i siromaštva, briga o sigurnosti i dostupnosti hrane te održivo upravljanje prirodnim resursima, kako bi ih stavili u fokus i na nacionalnoj razini.

Naša želja je da ova konferencija bude mjesto razmjene znanja, iskustava i ideja, platforma za promicanje znanstvenih kontakta te dogovora o budućoj suradnji s predstavnicima nadležnih tijela, predstavnicima industrije, organizacijama potrošača, znanstvenicima te ostalim dionicima s područja Hrvatske i regije. Također, želja nam je pružiti nove informacije i znanja iz navedenih područja studentima, kako bi se u budućnosti mogli lakše uključiti i biti aktivni sudionici sustava sigurnosti hrane.

Kao dobri domaćini nastojati ćemo pružiti toplu dobrodošlicu te ugodnu atmosferu, kako za vrijeme stručnog dijela, tako i tijekom neformalnog druženja.

Andrea Gross-Bošković, dipl. ing. preh. teh. i bioteh.,

ravnateljica