back to top

Završna konferencija IPA prekograničnog projekta ECOTOP

19/09/2014 13:16

U organizaciji Hrvatske agencije za hranu  u sklopu projekta „Podizanje svijesti i edukacija o EKOTURIZMU putem prekogranične suradnje” akronima ECOTOP  dana 19. 9. 2014. održana je Završna konferencija ECOTOP projekta i obilježavanje Dana europske suradnje.

Završna se konferencija odvija u sklopu projekta „Podizanje svijesti i edukacija o EKOTURIZMU putem prekogranične suradnje”, akronima ECOTOP, koji je dio IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska.  Glavni je cilj projekta, ukupne vrijednosti od oko 230 tisuća eura, uspostava dugotrajne suradnje između mađarskih i hrvatskih obrazovnih i drugih institucija, s ciljem podizanja svijesti i popularizacije ekoturizma te razvoj edukativnih programa i baza podataka za učinkovitu podršku ekoturizmu kao gospodarskoj grani.

Glavni nositelj IPA projekta je Gospodarska i industrijska komora Zala županije u Mađarskoj, a ostali mađarski partneri su Gospodarska i industrijska komora Somogy županije te Sveučilište u Kapošvaru. Projektni partneri s hrvatske strane su Visoko gospodarsko učilište u Križevcima i Hrvatska agencija za hranu.

Istraživanja o ekoturizmu u sklopu projekta provodili su Visoko gospodarsko učilište u Križevcima  te Sveučilište u Kapošvaru.
Sandra Kantar (Razvoj ekoturizma u Koprivničko-Križevačkoj županiji) i dr. Klára Maksay (Razvoj ekoturizma u Somogy županiji) predstavili su dobivene rezultate istraživanja.

U zajedničkom nastupu Andrea Kovács iz Gospodarske i industrijske komore Somogy županije te Davor Ileš iz Hrvatske agencije za hranu izložili su prezentaciju “Održane radionice i studijska putovanja ECOTOP projekta”

Prezentaciju “Izrada i razvoj edukacijskih trening materijala o ekoturizmu” održala je Renáta Fullérné Verger predstavnica Gospodarske i industrijske komore Zala županije

“Postupak provedbe procesa testiranja edukacijskih modela o ekoturizmu” predstavila je Gyöngyi Fejesné Simon iz tvrtke SZÁM-PONT Kft.

Antonija Bedeniković predstavnica Zajedničkog tehničkog tajništva izložila je temu “Dan europske suradnje i Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska”

Na Završnoj je konferenciji gostovalo šezdesetak sudionika.

Preporučite nas: