back to top

AGRI-CONTO-CLEEN LOGO

Započeo projekt AGRI-CONTO-CLEEN Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i Hrvatske agencije za hranu s inozemnim partnerima

23/05/2013 8:35

Na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, u srijedu 29. svibnja, održana je početna konferencija projekta AGRI-CONTO-CLEEN (Doprinos poljoprivrede čistom okolišu i zdravoj hrani), u okviru  IPA II Prekograničnog programa Hrvatska – Srbija.

Nositelj projekta, s hrvatske strane, je Poljoprivredni fakultet u Osijeku, u partnerstvu sa Hrvatskom agencijom za hranu, te sa srpske strane: Srednja poljoprivredno-prehrambena škola  iz Rume, čiji su glavni partneri  Poljoprivredni fakultet Novi Sad i Regionalna razvojna agencija Srem.

Cilj projekta je  povećati doprinos poljoprivrede očuvanju okoliša i izgraditi sustav poljoprivredne proizvodnje u pravcu proizvodnje kvalitetnije hrane i poljoprivrednih proizvoda.

Kao posebni ciljevi projekta istaknuta je izgradnja održivog sustava kontrole onečišćenja okoliša iz poljoprivrede i unaprijeđenje stručne vještine i sposobnosti poljoprivrednih proizvođača te povećanje svijest javnosti o utjecaju poljoprivrede na očuvanje okoliša i proizvodnju zdrave hrane.

Projekt ukupne vrijednosti 476.813,14 € (s hrvatske strane 215 000,00 €), sufinanciran je od strane Europske unije, a predviđeno trajanje projekta je 2 godine.

Preporučite nas: