back to top

Vandenschrik Jacques

Vandenschrik Jacques
Predsjednik
European Food Banks Federation (FEBA)
Brussels, Belgium

27/09/2018 11:14

Rođen i odrastao u Belgiji, njegova edukacija bila je prvenstveno orijentirana prema javnom zdravstvu. S magistarskom titulom iz zdravstvenih znanosti koju je stekao na Sveučilištu Libre de Bruxelles, započeo je karijeru u Somaliji, radeći za Europski razvojni fond gdje je bio upućen na rad u Opću bolnicu u Mogadishu. Nakon povratka u Belgiju, preuzeo je dužnost voditelja bolnice u lokalnoj sveučilišnoj klinici gdje je radio narednih šest godina, a potom je prihvatio radno mjesto voditelja Odjela za ljudske resurse velike industrijske grupe u Južnoj Africi, pripremajući organizaciju za političke promjene ranih 90-ih godina. Nakon toga, osnovao je vlastitu tvrtku specijaliziranu za istraživanje, razvoj i marketing antiseptika.

Tijekom 25 godina boravka u Južnoj Africi, bio je Počasni konzul Belgije za Istočni Kap.

Godine 2007. zbog zdravstvenih razloga , vratio se u Belgiju te se upoznao s radom lokalnih banaka hrane. Ubrzo je preuzeo vodstvo lokalne banke hrane u Tournaiu, a od njega je također zatraženo da preuzme mjesto podpredsjednika belgijske Federalne banke hrane. Odigrao je i presudnu ulogu u razvoju IT platforme za efikasnu organizaciju banaka hrane, dobrotvornih organizacija i upravljanja korisnicima.

Godine 2015., postaje član Upravnog odbora Europske federacije banaka hrane (FEBA), čije predsjedništvo preuzima u listopadu 2016., te će dužnost obnašati do 2021. godine. Sudjelovao je u nekoliko europskih platformi kao što je EU platforma o bacanju hrane i otpadu od hrane.
Ima dvoje djece i troje unučadi, Jacques uživa u klasičnoj glazbi te čitanju i pisanju kada ne sudjeluje u aktivnostima banaka hrane koje oduzimaju veći dio njegovog vremena.

Preporučite nas: