back to top

Skup Smanjenje udjela soli u pekarskim proizvodima

Okrugli stol „Smanjenje udjela soli u pekarskim proizvodima”
Opatija
30. listopada

15/10/2015 7:48

Hrvatska agencija za hranu i Prehrambeno-tehnološkifakultet Osijek, uz potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog društva za hipertenziju, organiziraju okrugli stol „Smanjenje udjela soli u pekarskim proizvodima” koji će se održati 30. listopada u Opatijiu sklopu 10. hrvatskog i 8. međunarodnogkongresa „Brašno-Kruh ’15“.

Okrugli stol je namijenjen prvenstveno predstavnicima pekarske industrije, ali i svim zainteresiranima, a cilj mu je informirati pekarsku industriju onajnovijim aktivnostima po pitanju smanjenja udjela soli u kruhu i pekarskim proizvodima (zakonsko ograničenje) te smanjenju unosa soli u prehrani stanovnika Republike Hrvatske, predviđenih Strateškim planom za smanjenje prekomjernog unosa soli u RH 2015. – 2019.

U okviru predavanja biti će predstavljena i iskustva drugih europskih zemlja koje već nekoliko godina uspješno provode akcije smanjenja udjela soli, a, također, će svoja iskustva iznijeti i hrvatski proizvođači koji su započeli sa smanjenjem udjela soli u svojim proizvodima.

Sudjelovanje na Okruglom stolu je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane sudionike, uz obveznu prijavu. Molimo Vas da se do 23. listopada prijavite preko e-mail adrese komunikacija@hah.hr

Preliminarni program Okruglog stola se pogledajte ovdje.

Više informacija o 10. hrvatskom i 8. međunarodnom kongresu „Brašno-Kruh ’15“ pročitajte na linku.

Preporučite nas: