back to top

obavijest za potrošače

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE
Povlačenje i opoziv proizvoda
Prepeličja jaja

18/04/2017 13:55

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

Povlačenje i opoziv proizvoda

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda:

Prepeličja jaja

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda – prepeličja jaja koja proizvodi i pakira AGRO LINE d.o.o., Šurani 1, 52444 Tinjan, objekt evidencijskog broja R-6744.

U uzorku fecesa prepelica na prisutnost Salmonella spp. i serotipizacijom bakterijske kulture izdvojene iz pretraženog fecesa, dokazana je prisutnost Salmonella ser. Typhimurium u pretraženom fecesu. Temeljem Izvješća o rezultatima pretraživanja, u registriranom objektu za primarnu proizvodnju jaja prepelica evidencijskog broja R-6744, na lokaciji Šurani 1, 52444 Tinjan, subjekta u poslovanju s hranom AGRO LINE d.o.o., izvršen je inspekcijski nadzor te je naređeno povlačenje s tržišta i opoziv prepeličjih jaja.

Jaja su pakirana u plastičnu ambalažu sa po 12 ili 20 komada jaja.

Konačan popis primatelja još nije poznat.

 

Obavještavamo sve subjekte u poslovanju s hranom i potrošače, koji su kupili gore navedenu hranu, da obrate pažnju na navedeni proizvod označen datumima „Najbolje upotrijebiti do“ između 03. i 14. svibnja 2017. godine uključujući navedene datume te da ukoliko imaju ovaj proizvod u svojim trgovinama ili kućanstvu da ga povuku s tržišta ili vrate na mjesto kupnje te o tome izvijeste HR RASFF (rasff-croatia@mps.hr).

 

Dodatni podaci o proizvodu:

Proizvod proizvodi i pakira: AGRO LINE d.o.o., Šurani 1, 52444 Tinjan

 

 

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod.

Preporučite nas: