back to top

obavijest za potrošače

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE
Povlačenje i opoziv proizvoda
Pileća prsa s kožom i kostima

18/04/2017 18:26

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o utvrđenoj bakteriji Salmonella spp. u proizvodu – Pileća prsa s kožom i kostima

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o utvrđenoj bakteriji Salmonella spp. u proizvodu pileća prsa s kožom i kostima, LOT 14868/2017, datuma proizvodnje 6. travnja. 2017. godine, proizvođača UZGOJ, KLANJE I PRODAJA PERADI, vl. Božica Kolenković, odobrenog broja 54.

Prilikom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u pilećim prsima s kožom i kostima utvrđena je bakterija Salmonella spp. Uzorkovanje je provedeno u mesnici subjekta u poslovanju s hranom Mesnica Findri i zetovi d.o.o. Barčev trg bb, Zagreb, evidencijskog broja R-5652.

Inspekcijski nadzor proveden je i na mjestu proizvodnje te je naređeno povlačenje i opoziv proizvoda.

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini.

Hrvatska agencija za hranu izradila je studiju o Inicijalnoj procjeni rizika u kojoj navodi da su bakterije iz roda Salmonella potencijalno opasne. Hranu, osobito životinjskog porijekla, potrebno je prije konzumacije dobro termički obraditi te pri manipulaciji paziti da ne dođe do križne kontaminacije hrane.

 

Dodatni podaci o proizvodu:

Proizvod stavlja na tržište: Mesnica Findri i zetovi d.o.o. Barčev trg 16, Zagreb

 

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod.

Preporučite nas: