back to top

obavijest za potrošače

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE
Opoziv proizvoda
Pečenice svježe kobasice

13/04/2017 11:03

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE
Opoziv proizvoda
Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda:
Pečenice svježe kobasice

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda mesni pripravak – Pečenice svježe kobasice, težine cca. 270 g, rinfuza, LOT 300317, datuma proizvodnje 30.03.2017. godine, najbolje upotrijebiti 01.04.2017.

Prilikom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u mesnom pripravku – Pečenice svježe kobasice utvrđena je bakterija Salmonella spp. Uzorkovanje je provedeno u mesnici R-5782 u Zagrebu, D. Cesarića 71 subjekta u poslovanju s hranom IGO-MAT d.o.o., Otruševec 15a, Bregana.

Provedenim nadzorom od strane veterinarske inspekcije utvrđeno je da je predmetni proizvod distribuiran u maloprodajne objekte proizvođača i da se isti više ne nalazi se na tržištu.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Zbog predostrožnosti i mogućeg zamrzavanja istog od strane kupaca subjekt u poslovanju s hranom IGO-MAT d.o.o., Otruševec 15a, Bregana napravio je opoziv. Detalji o povratu proizvoda dostupni su na službenim stranicama subjekta http://igomat.hr/obavijest/

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini. Hranu, osobito životinjskog porijekla, potrebno je prije konzumacije dobro termički obraditi.

Dodatni podaci o proizvodu:
Proizvođač: IGO-MAT d.o.o., Otruševec 15a, 10432 Bregana
Podrijetlo proizvoda: Republika Hrvatska

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod i navedene oznake LOT-a!

Preporučite nas: