back to top

Započelo prvo Nacionalno istraživanje o prehrambenim navikama djece

17/01/2019 12:56

Centar za sigurnost hrane Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu poslao je pozive za sudjelovanje u prvom Nacionalnom istraživanju o prehrambenim navikama dojenčadi, male djece i djece uzrasta 3 do 9 godina. Anketiranje započinje tijekom ovog mjeseca te će se provesti na 1860 nasumično odabrane djece diljem Republike Hrvatske.

Prikupljeni podaci, osim za procjenu rizika, moći će se koristiti kao osnova za planiranje prehrane, procjenu zdravstvenog statusa populacije, trendova i navika po pitanju konzumacije hrane, načina života te tjelesne aktivnosti i biti će na raspolaganju akademskoj zajednici, industriji i potrošačima.

Partneri na projektu su: Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Za korištenje osobnih podataka ispitanika u svrhu istraživanja dobili smo odobrenje Etičkog povjerenstva, Agencije za zaštitu osobnih podataka i Ministarstva unutarnjih poslova. S osobnim podacima obvezni smo postupati u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. godine te smo ih dužni trajno obrisati nakon provedene ankete.

Ukoliko ste zaprimili poziv, molimo Vas da se odazovete i pomognete nam u brizi za zdravlje i prehranu djece u Hrvatskoj.

Preporučite nas: