back to top

Reuben Angelo Sessa

dr.sc. Reuben Angelo Sessa
koordinator za Europu i Centralnu Aziju za područje klimatskih promjena i energije, FAO Regionalni ured za Europu i Centralnu Aziju.

10/10/2016 10:38

Diplomirao je biologiju na Sveučilištu Southampton, te je doktorirao na području genetike biljaka, biokemije i patologije biljaka na Imperial College, Sveučilišta u Londonu. Svoju profesionalnu karijeru započeo je 1999. kao volonter u Organizaciji za hranu i poljoprivredu (FAO HQ). 2000. godine postao je savjetnik u tajništvu Globalnog zemaljskog sustava promatranja (Global Terrestrial Observing System-GTOS) , gdje je radio na razvoju međunarodnog daljinskog istraživanja i in situ standarda za mjerenje zemaljskih klimatskih varijabli. Reuben je radio u oba ureda ravnatelja NRC i ADG za prirodne resurse gdje je pružao podršku radu FAO-a vezanom za klimatske promjene i okoliš, uključujući i FAO-v angažman prema UNFCCC, Rio + 20 te drugim međunarodnim povezanim platformama. 2010. godine koordinirao je razvoj originalnog klimatskog poljoprivrednog koncepta te je vodio proces i bio je urednik FAO CSA knjige izvora.

U svibnju 2015. godine, u okviru kooperativnog plana mobilnosti, Ruben je imenovan koordinatorom za klimatske promjene, DRR i energiju za Europu i središnju Aziju u uredu u Budimpešti. Kao koordinator, radi na zadacima koji uključuju razvoj novih programa u različitim podregijama, pružanje tehničkih i strateških smjernica, kao i koordinaciju rada REU-a te aktivnosti izgradnje kapaciteta Green Climate Fund (GCF), Sendai okvira za smanjenje rizika od katastrofa i UNFCCC pariškog sporazuma. Reuben je također i kontakt točka u REU za SP5.

Preporučite nas: