back to top

Registriraj se kao EFSA-in dionik!

25/11/2016 15:58

Predstavljate li organizaciju potrošača aktivnu u području sigurnosti hrane? Ili udrugu proizvođača hrane? Možda predstavljate nevladine organizacije ili akademsku zajednicu sa specifičnim znanjima iz područja ​​hrane i hrane za životinje? EFSA poziva sva relevantna tijela, koja djeluju na razini EU i žele podržati EFSA-in rad, da se registriraju kao službeni EFSA-ini dionici.

Od njenog osnutka, 2002. godine,  dionici imaju priliku doprinositi  radu EFSA-e. Sada, kao dio šire strategije otvaranja i povećanja transparentnosti svog rada, EFSA mijenja način uključivanja svojih dionika.

Registrirani dionici bit će u mogućnosti komunicirati s EFSA-om kroz različite stalne i ad-hoc platforme, u skladu sa svojim interesima i stručnosti.

Kao dio naše nove petogodišnje strategije, predani smo prioritiziranju uključivanja javnosti i dionika u proces znanstvene procjene rizika.“ rekao je Bernhard Url, izvršni direktor EFSA-e, te dodao “Mi smo javno tijelo i, naravno, nastojimo biti odgovorni i transparentni, ali s ovom revidiranom politikom uključivanja, idemo korak dalje: tražimo naše dionike da nam pomognu u oblikovanju naše budućnosti.

O ovoj temi se u velikoj mjeri raspravljalo na EFSA-inoj 2. znanstvenoj konferenciji održanoj 2015. godine u sklopu svjetske izložbe EXPO u Milanu.

Postani registrirani EFSA-in dionik!

Preporučite nas: