back to top

2014-04-10-taiex

Održana TAIEX radionica “Multi-country Workshop on monitoring of zoonoses and zoonotic agents”

14/04/2014 12:20

Dana 9. i 10. travnja 2014. godine, u organizaciji Hrvatske agencije za hranu, u Zagrebu  je održana TAIEX radionica pod nazivom “Multi-country Workshop on monitoring of zoonoses and zoonotic agents”. Cilj radionice bio je podići razinu znanja svih relevantnih dionika sustava sigurnosti hrane, posebice stručnjaka iz područja veterinarskog javnog zdravstva i javnog zdravstva, o ključnim aspektima vezanim za implementaciju Pravilnika o načinu praćenja zoonoza i uzročnika zoonoza (NN 42/13).

Eminentni stručnjaci Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA), Pierre-Alexandre Beloeil, Valentina Rizzi, Anca Stoicescu i  Fabrizio Abbinante,  Lesley Larkin iz Animal Health and Veterinary Laboratories Agency, Department for Environment, Food and Rural Affairs (DEFRA) te Zlatko Krovina iz Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede održali su prezentacije kojima su sudionicima približili navedenu problematiku. Radionicom je predsjedao Dražen Knežević iz Hrvatske agencije za hranu.

Radionici je prisustvovalo 90-ak sudionika iz Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zdravlja, Hrvatskog veterinarskog instituta, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar” te drugih institucija i ustanova iz Republike Hrvatske, a velika zainteresiranost sudionika očitovala se u kvalitetnim raspravama koje su uslijedile nakon održanih prezentacija.

Radionicu su pohađali i stručnjaci zemalja pristupnica Europskoj uniji: Turske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Dnevni red radionice i održane prezentacije možete pogledati na linku:

http://ec.europa.eu/enlargement/taiex/dyn/taiex-events/library/detail_en.jsp?EventID=50595

Hrvatska agencija za hranu zahvaljuje se svim predavačima na iskazanoj potpori, a sudionicima radionice na iskazanom interesu.

Preporučite nas: