back to top

Održan Koordinacijski sastanak predstavnika Nacionalne mreže institucija i predstavnika RH u EFSA-inim znanstvenim mrežama

06/12/2018 8:28

Hrvatska agencija za hranu (HAH) organizirala je, 4. studenoga 2018., Koordinacijski sastanak predstavnika Nacionalne mreže institucija u području sigurnosti hrane i hrane za životinje i predstavnika Hrvatske u EFSA-inim znanstvenim mrežama.

Na sastanku je sudjelovalo više od 50 predstavnika institucija iz cijele Republike Hrvatske, čiji je rad vezan za područje sigurnosti hrane i hrane za životinje.

Ravnateljica Hrvatske agencije za hranu, dr.sc. Darja Sokolić, istaknula je kako je želja HAH-a biti jača potpora institucijama kod prijave projekata i povlačenja sredstava iz EFSA-e kao i omogućavanje boljeg iskorištavanja mogućnosti našim stručnjacima za sudjelovanje u tematskim EU konzorcijima koji se bave postavljanjem novih standarda i metodologija u području sigurnosti hrane.

Naposljetku je donesen zajednički zaključak kako su ovakvi sastanci prijeko potrebni kako zbog jače koordinacije aktivnosti, tako i zbog bržeg protoka informacija te intenzivnije razmjene iskustava i najbolje prakse.

Prezentacije sa sastanka dostupne su u nastavku:

Protokol kolanja informacija
Razmjena informacija putem FP mreže
EFSA Knowledge Junction baza

Preporučite nas: