back to top

obavijest za potrošače

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE
Povlačenje i opoziv proizvoda
Rashlađeni odrezak sabljarke (Xiphias gladius)

03/03/2017 15:14

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

Povlačenje i opoziv proizvoda

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda:

Rashlađeni odrezak sabljarke (Xiphias gladius)

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda Rashlađeni odrezak sabljarke (Xiphias gladius), LOT T020-17, težine 3 kg, datuma najbolje upotrijebiti do 09.02.2017. proizvođača Trivaris S.L., C/ Andres Cegarra Cayuela, S/N, La Union, Murcia radi povećane količine teškog metala – žive.

Dana 02.03.2017. Ministarstvo poljoprivrede putem EU RASFF sustava obaviješteno je da je tijekom službene kontrole u Italiji u predmetnom proizvodu utvrđena količina žive od 1.29 mg/kg – ppm (maksimalno dozvoljena koncentracija je 1 mg/kg – ppm).

Sljedivošću je utvrđeno da je proizvod preko tvrtke Žuvela d.o.o., Vira b.b., Hvar, stavljen i na tržište Republike Hrvatske.

S obzirom da je datum, najbolje upotrijebiti do, istekao 09.02.2017. godine proizvod se više ne nalazi u slobodnoj prodaji. Međutim, zbog mogućnosti da je pohranjen kao duboko smrznut u ugostiteljskim objektima ili kućanstvu molimo kupce da provjere gore navedene podatke o proizvodu i po potrebi kontaktiraju distributera.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 1881/2006 o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata u hrani.

Dodatni podaci o proizvodu:
Stavlja na tržište: Žuvela d.o.o., Vira b.b., Hvar
Zemlja podrijetla: Španjolska

povuceni-proizvod

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod

Preporučite nas: