back to top

obavijest za potrošače

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE
Povlačenje i opoziv proizvoda:
KIKIRIKI U LJUSCI – RINFUZA

02/12/2016 20:17

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda KIKIRIKI U LJUSCI – RINFUZA, LOT L291, najbolje upotrijebiti do 17.10.2017. kod kojeg je utvrđena povećana količina mikotoksina.

 

Po uzorkovanju tijekom provedbe službene kontrole sanitarne inspekcije, zaprimljen je nalaz povećane količine mikotoksina u kikirikiju u ljusci- rinfuza, u količini: Aflatoksin B1 7,2 ± 2,9 μg/kg i Ukupni Aflatoksin (zbroj B1, B2, G1 i G2) 9,2±3,7 μg/kg te isti nije prikladan za konzumaciju.

 

Uzorkovanje je provedeno 19. listopada 2016. godine u distributivnom centru Jastrebarsko subjekta u poslovanju s hranom Kaufland Hrvatska k.d.d.o.o., Zagreb koji je proizvod stavio na tržište putem svojih maloprodajnih objekata.

 

Uvoznik i distributer predmetnog proizvoda iz Kine i Egipta je Marjan voće d.o.o., Kozari 8/A, Zagreb. Isti je obavijestio potrošače o potrebi povlačenja proizvoda sa tržišta na svojoj web stranici http://marjan-voce.hr/ukusna-hrana/zdrav-zivot/obavijest-o-povlacenju-proizvoda%20.

 

Proizvod nije u skladu s Uredbom 1881/2006 od 19. prosinca 2006. o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata u hrani.

 

Dodatni podaci o proizvodu:

Uvoznik: Marjan voće d.o.o., Zagreb

Stavlja na tržište: Kaufland Hrvatska k.d.d.o.o., Zagreb

Zemlja podrijetla: Kina i Egipat

 

 

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod

Preporučite nas: