back to top

obavijest za potrošače

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE
Svježi pileći fileti, klasa A podrijetlom iz Poljske

20/06/2017 15:00

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o proizvodu

Svježi pileći fileti, klasa A podrijetlom iz Poljske

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je prilikom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla, u svježem mesu peradi – Svježi pileći fileti, klasa A, utvrđena bakterija Salmonella spp.

Uzorkovanje je provedeno u registriranom objektu, Mesnica R-6537, Marmontova aleja 6, Karlovac, subjekta u poslovanju s hranom MESNA INDUSTRIJA BRAĆA PIVAC d.o.o., Težačka 13, Vrgorac.

Proizvođač spornog proizvoda je ANIMEX FOODS Sp. z o.o. sp.k., Morliny 15, Ostroda, Oddzial w Opolu, ul. Drobiarska 4, Opole, Poljska, odobrenog broja PL16610501WE.

Proizvod, Svježi pileći fileti, klasa A, LOT 6350079084, s rokom valjanosti upotrijebiti do 09. 06. 2017. godine, se više ne nalazi na tržištu.

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini.
Hrvatska agencija za hranu izradila je studiju o Inicijalnoj procjeni rizika u kojoj navodi da su bakterije iz roda Salmonella potencijalno opasne.

Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, prilikom rukovanja s hranom, osobito životinjskog porijekla, potrebno je pridržavati se dobre higijenske prakse. Prije konzumacije hranu, osobito pileće meso, potrebno je dobro termički obraditi primjenom temperature od najmanje 70°C u vremenu od jedne minute u svim dijelovima mesa.

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: ANIMEX FOODS Sp. z o.o. sp.k., Morliny 15, Ostroda, Oddzial w Opolu, ul. Drobiarska 4, Opole, Poljska, odobrenog broja PL16610501WE
Na tržište stavlja: MESNA INDUSTRIJA BRAĆA PIVAC d.o.o., Težačka 13, Vrgorac
Rok valjanosti: upotrijebiti do 09.06.2017.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

Preporučite: