back to top

min-poljoprivrede

HR RASFF – obavijest za potrošače – povlačenje i opoziv proizvoda – Organsko laneno ulje

03/04/2013 15:53

HR RASFF – obavijest za potrošače – povlačenje i opoziv proizvoda – 1. Organsko laneno ulje “Crudigno”, 250 ml., rok trajanja 15.01.2014 godine (broj lota 1301505), proizvođač: Organics oil Italia srl, strada Montebuone 12/B, 06132 Mugnano (Perugia), distributer ECONATURASI, Italija, uvoznik u Republiku Hrvatsku Garden d.o.o., Kranjska 30, Zagreb

Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF), ovim putem obavještava potrošače o prisutnosti navedenog proizvoda na tržištu Republike Hrvatske.

Naime, dana 28. ožujka 2013. godine, iz EU RASFF-a zaprimljena je obavijest o povlačenju i opozivu gore navedenog proizvoda s tržišta EU, iz razloga što su u istom utvrđene povišene vrijednosti policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH). Nastavno na navedeno Ministarstvo poljoprivrede poslalo je 28. ožujka 2013. godine  Hitnu RASFF obavijest Sanitarnoj inspekciji ministarstva zdravlja te preventivno obavijestilo potrošače na svojoj web stranici.  Sanitarna inspekcija  Ministarstva zdravlja poslala nam je 02. travnja 2013. godine povratnu informaciju o izvršenom inspekcijskom nadzoru prilikom kojeg je utvrdila da se sporni proizvod nalazi u maloprodaji, zabranila je stavljanje na tržište sporne hrane te naredila da se ista povuče i neškodljivo uništi. Uvoznik Garden d.o.o. odmah je preostalu količinu spornog proizvoda stavio izvan prometa te je obavijestio kupce o povlačenju proizvoda na svojoj web stranici i svim prodajnim mjestima.

Preporučite nas: