back to top

mps logo 200

HR RASFF – obavijest za potrošače – organsko laneno ulje povučeno s tržišta EU

28/03/2013 15:44

Organsko laneno ulje “Crudigno”, 250 ml., rok trajanja 15.01.2014 godine (broj lota 1301505), proizvođač: Organics oil Italia srl, strada Montebuone 12/B, 06132 Mugnano (Perugia), distributer ECONATURASI, Italija, uvoznik u Republiku Hrvatsku Garden d.o.o., Kranjska 30, Zagreb.

Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF), ovim putem preventivno obavještava potrošače o mogućoj prisutnosti navedenog proizvoda na tržištu Republike Hrvatske.

Naime, dana 28. ožujka 2013. godine, iz EU RASFF-a zaprimljena je obavijest o povlačenju i opozivu gore navedenog proizvoda s tržišta EU, iz razloga što su u istom utvrđene povišene vrijednosti policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH).  Što se tiče uvoza spornog proizvoda u Republiku Hrvatsku, temeljem spomenute obavijesti za sada je poznata isključivo činjenica da je isti uvezen, ali ne i da li se nalazi u maloprodaji. O tome ćemo vas obavijestiti nakon što Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja izvrši inspekcijski nadzor.
 Temeljem svega navedenog, još jednom naglašavamo da se
javnost ovim putem obavještava isključivo iz preventivnih razloga.

Preporučite nas: