back to top

Efsa praksa

EFSA: objavljen natječaj za obavljanje stručne prakse

08/06/2018 10:51

Diplomirali ste i u potrazi ste za izazovnim iskustvom u poticajnoj i dinamičnoj europskoj agenciji? Želite primijeniti stečena znanja i vještine u nekom od područja djelovanja EFSA-e?

Kao praktikant sudjelovat ćete u redovnim aktivnostima EFSA-e pod vodstvom stručnog mentora te steći vrijedno iskustvo u multikulturalnom okruženju.

Prijave za natječaj možete poslati najkasnije do ponoći 23. srpnja 2018.

Ključni ciljevi stručne prakse:

  • Iz prve ruke steći iskustvo u znanstvenoj europskoj agenciji te razviti nove sposobnosti i vještine u skladu s vlastitim interesima i profesionalnim ciljevima;
  • Doprinijeti općim ciljevima odjela u koji ćete bit raspoređeni, sudjelujući u izradi dokumenata, izviješća, baveći se znanstvenim i/ili administrativnim poslovima, pretražujući stručnu literaturu i osiguravajući pravovremenu komunikaciju o rezultatima;
  • Doprinijeti specifičnim projektima i aktivnostima novim idejama i inovativnim rješenjima;
  • Doprinijeti planiranju i praćenju aktivnosti dodijeljenog odjela.

Što EFSA nudi?

Kao EFSA-in praktikant bit ćete u mogućnosti iskusiti život u Parmi, malom talijanskom gradiću bogate kulturne i umjetničke baštine kao i uživati u poznatim specijalitetima i vrhunskom vinu. U blizini se nalaze i poznata skijališta, parkovi prirode i planine. Kao dio energične ekipe mladih ljudi imat ćete priliku sudjelovati u različitim društvenim i kulturnim aktivnostima.

Odabrani kandidati primat će mjesečnu stipendiju od 1150 €.

Postupak odabira kandidata

Postupak prijave na natječaj obavlja se elektronskim putem. Kandidati koji uđu u uži krug odabira proći će telefonski ili on-line intervju. Odabrani kandidati primit će ponudu o svim detaljima stručne prakse.

Obvezni uvjeti za odabir kandidata:

  • Završen najmanje preddiplomski studij do datuma krajnjeg roka prijave na natječaj
  • Dobro poznavanje engleskog jezika (minimalna razina B2 prema CEFR)
  • Da kandidat do sada nije obavljao stručnu praksu u EFSA-i ili bio zaposlenik EFSA-e
  • Da kandidat karakternim osobinama udovoljava zahtjevima poslova u koje će biti uključen (npr. posjedovanje izjave o nekažnjavanju)

Osim obveznih uvjeta natječaja, poželjno je da kandidat posjeduje znanja i vještine iz područja za koje se prijavljuje, sklonost timskom radu, sposobnost samostalnog rješavanja problema te komunikacijske i organizacijske vještine.

Pri odabiru kandidata vodit će se računa o ujednačenoj zastupljenosti po spolu i geografskom području.

Detaljne informacije o stručnoj praksi pročitajte na EFSA-inoj web stranici.

Preporučite nas: