back to top

Annette Myriam

Annette Myriam
Savjetnik – prehrambeni tehnolog
FAO Regionalni ured za Europu i Centralnu Aziju
Budimpešta, Mađarska

12/10/2018 16:00

Gđa Annette ima petnaest godina stručnog iskustva u tehničkim područjima (gubitak hrane i otpad od hrane, pitanja vezana za One Health organizaciju, nutricionizam, sigurnost i kvaliteta hrane, analiza lanca vrijednosti), komunikaciji i mobilizaciji resursa/partnerstva u hrani i poljoprivredi. Razvijala je svoje vještine u humanitarnim i razvojnim organizacijama te u poslovnim i istraživačkim odjelima.

Pridružila se FAO-u 2012. godine kao stručna suradnica u Odjelu za sigurnost i kvalitetu hrane. Pridonijela je razvoju i implementaciji projekata za razvoja kapaciteta na regionalnoj i nacionalnoj razini, uključujući i regionalni projekt razvoja politike sigurnosti hrane u Zapadnoj Africi. Tijekom 2015. – 2018. radila je za globalnu inicijativu o gubitku hrane i smanjenju otpada kao savjetnik u FAO-ovom sjedištu u Rimu i FAO-ovom regionalnom uredu za Afriku. Myriam je bila odgovorna za tehničku provjeru izvješća o procjeni gubitaka hrane iz više od 15 afričkih zemalja, razvoju tehničkih i zakonodavnih materijala, te organizaciji orijentacijskih radionica o strategiji s više zainteresiranih strana o upravljanju gubicima nastalim nakon žetve žitarica.

Prije FAO-a, Myriam je radila u privatnom sektoru i za različite nevladine organizacije u Egiptu i Francuskoj.

Myriam je po nacionalnosti Francuskinja. Diplomirala je 2003. prehrambenu znanost i tehnologiju – smjer nutricionizam i sigurnost hrane na Institutu AgroSup Dijon u Francuskoj. Magistrirala je na Međunarodnom centru za visoko obrazovanje za poljoprivredne znanosti Montpellier SupAgro u Francuskoj.

Preporučite nas: