English
Naslovna > EFSA
EFSA novosti
EFSA poziva nove stručnjake u dva znanstvena odbora

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) je objavila poziv za obnovu članstva Znanstvenog odbora za prehrambene aditive i izvore nutrijenata dodane hrani i Znanstvenog odbora za predmete koji dolaze u neposredan dodir s hranom, enzime, arome i pomoćne tvari u procesu proizvodnje.

Opširnije...
EFSA i EMA - nizak rizik za potrošače od fenilbutazona u konjskom mesu

U zajedničkoj procjeni rizika, Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) i Europska agencija za lijekove (EMA) zaključuju kako je rizik za potrošače od ostataka protuupalnog lijeka fenilbutazona u konjetini - nizak. Razlog tome je mala vjerojatnost izloženosti fenilbutazonu pri konzumaciji konjetine i mala vjerojatnost njegovih toksičnih učinaka uopće.

Opširnije...
EFSA poziva promatrače na 59. plenarni sastanak Znanstvenog odbora za onečišćivače u prehrambenom lancu

S ciljem što boljeg razumijevanja znanstvenog rada EFSA-e i pružanja mogućnosti interakcije s njenim stručnjacima, a sukladno njenim temeljnim načelima otvorenosti i transparentnosti, EFSA poziva promatrače na 59. plenarni sastanak Znanstvenog odbora za onečišćivače u prehrambenom lancu.
Sastanak će se održati15. - 17. svibnja 2013., u prostorima EFSA-e, Parma, Italija, a zainteresirani promatrači se mogu prijaviti putem obrasca.Rok za prijavu je 2. svibnja 2013.

Više informacija pogledajte na:
http://www.efsa.europa.eu/en/events/event/130515b.htm

EFSA izdala novu brošuru
„Od polja do stola – znanost u zaštiti potrošača“


Od polja do stola - znanost u zaštiti potrošača" naziv je nove EFSA-ine brošure koja daje sažet pregled EFSA-ine uloge u sustavu sigurnosti hrane Europske unije. Brošura na jednostavan i poučan način prikazuje kako znanstveni savjeti, koje EFSA pruža upraviteljima rizikom, podupiru mnoge zakone i propise s ciljem zaštite europskih potrošača od rizika porijeklom iz hrane - od polja do stola.

Opširnije...
Europske agencije procjenjuju rizik od fenilbutazona iz konjetine

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) i Europska agencija za lijekove (EMA), na zahtjev Europske komisije, provest će zajedničku procjenu rizika za ljudsko zdravlje od prisutnosti ostataka protuupalnog lijeka fenilbutazona u konjetini. Zahtjev je uslijedio nakon pronalaska goveđih proizvoda onečišćenih konjetinom i otkrića fenilbutazona u malom broju konjskih trupova namijenjenih za prehranu.

Opširnije...
« [1] [2] [3] 4 [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] »