English
Naslovna > EFSA
EFSA novosti
20.06.12
EFSA poziva na znanstvenu konferenciju „Challenging boundaries in risk assessment – sharing experiences“

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) organizira znanstvenu konferenciju Challenging boundaries in risk assessment - sharing experiences" koja će se održati 7. i 8. studenog 2012. godine, u Parmi, Italija.

Cilj konferencije je promicanje i unaprjeđenje znanosti u području procjene rizika kroz: poticanje multidisciplinirane rasprave vezane za najnovija dostignuća u procjeni rizika, pružanje smjernica za procjenu rizika u budućnosti te ukazivanje na ključne izazove i mogućnosti harmonizacije procesa procjene rizika u različitim znanstvenim područjima.

Konferencija će okupiti znanstvenike iz različitih znanstvenih disciplina, koji se bave procjenom rizika porijeklom iz hrane ili hrane za životinje, kao i članove EFSA-inih znanstvenih odbora te ostale znanstvenike uključene u rad EFSA-e.

Sva izlaganja održat će se na engleskom jeziku, a zainteresirani se mogu prijaviti putem online obrasca. Za sudjelovanje na konferenciji ne naplaćuje se kotizacija, a rok za prijavu je 14. rujna 2012.

Ova konferencija predstavlja samo jednu u nizu aktivnosti koje se odvijaju u sklopu bogatog programa obilježavanja deset godina postojanja EFSA-e te deset godina od donošenja europskog Zakona o hrani (EC/178/2002). Od svog osnutka, EFSA ima ključnu ulogu u procjeni rizika vezano za sigurnost hrane i hrane za životinje na području Europske unije. Svojim znanstvenim radom i aktivnošću kontinuirano daje izniman značaj zaštiti potrošača i promicanju sigurnosti hrane.

Više detalja o konferenciji pogledajte na: http://www.efsa.europa.eu/en/events/event/121107.htm

 


Povratak Print Facebook Twitter