English
Naslovna > EFSA
EFSA novosti
11.05.11
EFSA objavila natječaj za članstvo u Znanstvenom vijeću i Odborima

Europska agencija za sigurnost hrane (European Food Safety Authority - EFSA) traži nezavisne stručnjake za rad u Znanstvenom vijeću i Znanstvenim odborima.

Ukoliko želite biti dio europske mreže vrhunskih znanstvenika u sustavu sigurnosti hrane, prijavite se do 14. lipnja 2011. godine.

EFSA je agencija Europske unije koja se bavi znanstvenom procjenom rizika u hrani i hrani za životinje, prehranom, zdravljem i dobrobiti životinja, zdravljem i zaštitom bilja kao i drugim pitanjima sigurnosti hrane.

EFSA-ino Znanstveno vijeće i Odbori sastoje se od nezavisnih znanstvenika sa sveučilišta, istraživačkih institucija i nacionalnih tijela za sigurnost hrane.

EFSA-in poziv upućen je visoko kvalificiranim stručnjacima iz sljedećih specifičnih područja: aditivi u hrani, izvori nutritijenata, predmeti u dodiru sa hranom, arome, toksikologija, kontaminanti u hrani, biološke opasnosti, GMO, hrana za životinje, biljno zdravstvo, proizvodi za zaštitu bilja, zdravlje i dobrobit životinja, dijetetski proizvodi, alergije, nova hrana i nutricionizam.

Kandidati trebaju posjedovati iskustvo u provođenju znanstvene procjene rizika kao i znanstvenu izvrsnost u jednom, a po mogućnosti i više znanstvenih polja iz djelokruga rada EFSA-e.

Za trogodišnje razdoblje, od sredine 2012. do sredine 2015. godine, obnavlja se članstvo i rezervna lista kandidata za sljedeća tijela:

 

- Znanstveno vijeće

- Odbor za zdravlje i dobrobit životinja (AHAW)
- Odbor za biološke opasnosti (BIOHAZ)
- Odbor za kontaminante u prehrambenom lancu (CONTAM)
- Odbor za aditive, tvari i proizvode u hrani za životinje (FEEDAP)
- Odbor za GMO (GMO)
- Odbor za dijetetske proizvode, prehranu i alergije (NDA)
- Odbor za biljno zdravstvo (PLH)
- Odbor za proizvode za zaštitu bilja i njihove ostatke (PPR)

 

Za trogodišnje razdoblje, od sredine 2014. do sredine 2017. godine, ovaj poziv također se odnosi na pred-odabir stručnjaka za sljedeća dva Znanstvena odbora:

- Odbor za dodatke prehrani i hranjive tvari (ANS)

- Odbor za predmete u dodiru s hranom, arome i pomoćne tvari u procesu proizvodnje (CEF)

Stručnjaci koji neće biti imenovani u Odbore ili u Znanstveno vijeće staviti će se na rezervnu listu koja će se koristiti za buduće natječaje.

Članstvo u Znanstvenim odborima i Znanstvenom vijeću EFSA-e nudi niz koristi, kako za stručnjaka tako i za instituciju iz koje on dolazi. Radom u EFSA-i znanstvenici dobivaju mogućnost suradnje sa kolegama iz struke kao i sa stručnjacima iz drugih disciplina, u radnom okruženju koje se nalazi između znanosti i politike.

Članstvom stručnjaka u tijelima EFSA-e pojačava se prepoznatljivost matične institucije u međunarodnom sustavu sigurnosti hrane i znanstvenoj zajednici u cijelosti.

Poziv je objavljen u službenom glasilu Europske unije i na web stranici EFSA-e. Mogućnost prijave, kao i sve dodatne informacije o pozivu za iskaz interesa, dostupne su na sljedećem linku:

http://www.efsa.europa.eu/en/scpanels/memberscall2011.htm

 


Povratak Print Facebook Twitter

Pogledajte vezane članke iz kategorije EFSA novosti:

  • Novosti iz EFSA-e
    EFSA – dopuna savjeta potrošačima vezano uz konzumaciju klica i epidemiju koju je uzrokovala E. coli u Njemačkoj i Francuskoj
    (27.10.11)
  • EFSA objavila natječaj za članstvo u Znanstvenom vijeću i Odborima (11.05.11)
  • Vijesti iz EFSA-e
    EFSA objavila izvješće o monitoringu i procjeni izloženosti za akrilamid
    (22.04.11)
  • Vijesti iz EFSA-e
    EFSA je dovršila procjenu 442 zdravstvene tvrdnje
    (21.04.11)
  • Vijesti iz EFSA-e
    EFSA je izdala savjet o smanjenju kampilobaktera u pilića
    (11.04.11)
  • Izvješće EFSA-e i ECDC-a o zoonozama u EU za 2009. godinu (30.03.11)
  • Izvršna direktorica EFSA-e Catherine Geslain-Lanéelle:
    „Znanstvena neovisnost i integritet “
    (22.02.11)
  • Vijesti iz EFSA-e
    Novi rezultati EUROBAROMETAR istraživanja percepcije potrošača u Europskoj uniji o rizicima iz hrane
    (06.12.10)
  • Vijesti iz EFSA-e
    Završena prva faza opsežnog preispitivanja sigurnosti aroma
    (22.11.10)
  • Novosti iz EFSA-e
    15. znanstveni kolokvij: EFSA-in napredak u radu vezanom za rizike u nastajanju
    (15.11.10)
  •