English
Naslovna > Vijesti
Vijesti
Seminar Novi trendovi uzorkovanja hrane u EU: mlijeko i mliječni proizvodi, HGK Osijek, 19. srpnja 2013.

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu kao nositelj BASELINE projekta za Hrvatsku, u suradnji s Hrvatskom agencijom za hranu (HAH), u petak, 19. srpnja 2013. godine u 10 sati, u  Velikoj vijećnici Županijske komore Osijek, Europske Avenije 13, organizira seminar Novi trendovi uzorkovanja hrane u EU: mlijeko i mliječni proizvodi.
Na seminaru će biti predstavljeni rezultati projekta BASELINE radni paket 3 (WP3), koji se odnosi na mlijeko i mliječne proizvode.
Sudjelovanje  na seminaru je besplatno, no prijava je obvezna, te Vas molimo  da se, zbog ograničenog kapaciteta, prijavite u najkraćem mogućem roku na tel: 031/227- 600, ili putem web  obrasca http://www.hah.hr/prijava-hah.php
Svi sudionici skupa dobit će potvrde o sudjelovanju.
Program seminara možete preuzeti ovdje.

Pratite legislativne promjene iz područja sigurnosti hrane na našim stranicama

Hrvatska agencija za hranu u okviru svoga djelokruga rada, kao dio obavještavanja  potrošača, proizvođača i drugih dionika u sustavu sigurnosti hrane, redovito objavljuje najnovije legislativne promjene iz područja sigurnosti hrane u Republici Hrvatskoj.  Zakonska regulativa objavljena na web stranicama HAH-a podijeljena je u dva dijela: zakone i pravilnike. Svi zakoni i pravilnici su postavljeni u tablicu sa dva stupca, u prvi stupac se postavlja hiperveza  donesenog zakona ili pravilnika dok se u drugi stupac , ako ih ima, postavljaju hiperveza njihovih izmjena i promjena. Zbog malog broja zakona, svi zakoni su postavljeni u jednu cjelinu, dok su  mnogobrojni pravilnici podijeljeni u smislene cjeline npr. veterina, laboratoriji, ekološka proizvodnja i sl. kako bi se omogućilo lakše snalaženje i pretraga.  Pretraga imena zakona ili pravilnika se također može napraviti pomoću pretrage teksta na korisnikovom browseru npr. Internet Exploreru ili Mozilli Firefoxu.
Zakonsku regulativu pogledajte na http://www.hah.hr/zakonska.php

HR RASFF - obavijest potrošačima - povlačenje i opoziv proizvoda - Paprika slatka Nadalina

Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF),  obavještava potrošače o prisutnosti proizvoda, Paprika slatka Nadalina, porijeklom iz Španjolske, proizvodi i pakira LUKSOR d.o.o. Solin., pakiranje 100 g., rok trajanja 11.03.2014. i 12.04.2014 godine, na tržištu Republike Hrvatske.

Opširnije...
Imenovana nova ravnateljica Hrvatske agencije za hranu

Nakon provedenoga javnog natječaja, na prijedlog ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, Upravno vijeće Hrvatske agencije za hranu (HAH), na sjednici održanoj 24. svibnja 2013., jednoglasno je imenovalo Andreu Gross-Bošković za novu ravnateljicu HAH-a. Nova ravnateljica je izabrana po isteku petogodišnjeg mandata dosadašnje ravnateljice dr. sc. Zorice Jurković, a svoj mandat započinje 1. srpnja 2013.

Opširnije...
Posjet šefa Delegacije Europske unije u Hrvatskoj, Paul Vandorena, Hrvatskoj agenciji za hranu

U sklopu cjelodnevnog službenog posjeta Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj, Paul Vandoren, posjetio je i Hrvatsku agenciju za hranu (HAH). Predstavljen mu je rad HAH-a te dosadašnja suradnja s institucijama EU s naglaskom na suradnju s Europskom agencijom za sigurnost hrane (EFSA).

Opširnije...
« [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] 9 [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] »