English
Naslovna > Vijesti
Vijesti
HR RASFF - obavijest za potrošače - povlačenje i opoziv proizvoda - LOSOS hladno dimljeni

Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF) obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda: LOSOS hladno dimljeni, lot: m301505, pakiranje: 100g, rok upotrebe: 7.5.2013.
  
Potrošačima koji su navedeni proizvod kupili, savjetuje se da isti ne konzumiraju. 

Opširnije...
Besplatno preuzmite knjigu „Kemijske i fizikalne opasnosti u hrani“

 

Knjiga Kemijske i fizikalne opasnosti u hrani nastala je na inicijativu Znanstvenog odbora za biološke, kemijske i fizikalne opasnosti u hrani Hrvatske agencije za hranu, a namjena joj je  širu javnost upoznati s kemijskim i fizikalnim tvarima, koje se mogu naći u hrani, te na znanstveno utemeljenim činjenicama opisati njihove karakteristike, razloge uporabe kao i  mogući utjecaj na zdravlje ljudi.

Opširnije...
Svjetski dan zdravlja 2013.: Hrvatska agencija za hranu kao partner u borbi protiv hipertenzije

Tema Svjetskog dana zdravlja 2013. godine je Visoki krvni tlak uz moto Kontrolirajte svoj tlak,  smanjite rizik za srčani i moždani udar". Visoki krvni tlak ili hipertenzija  može dovesti do srčanog udara, moždanog udara, zatajenja bubrega i niza drugih ozbiljnih zdravstvenih problema. Važnost ovog problema naglašava podatak da jedna od tri odrasle osobe diljem svijeta ima visok krvni tlak. Stoga je upravo ova tema prioritetno područje djelovanja WHO-a za 2013. godinu.

Opširnije...
HR RASFF - obavijest za potrošače - povlačenje i opoziv proizvoda - Organsko laneno ulje

Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF) obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda: Organsko laneno ulje "Crudigno", 250 ml., rok trajanja 15.01.2014 godine (broj lota 1301505), proizvođač: Organics oil Italia srl, strada Montebuone 12/B, 06132 Mugnano (Perugia).

Opširnije...
HR RASFF - obavijest za potrošače - organsko laneno ulje povučeno s tržišta EU

Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF), ovim putem preventivno obavještava potrošače o mogućoj prisutnosti organskog lanenog ulja  proizvođača Organics oil Italia srl, strada Montebuone 12/B, 06132 Mugnano (Perugia)   na tržištu Republike Hrvatske.

Opširnije...
« [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] 9 [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] »