English
Naslovna > Vijesti
Vijesti
Održan seminar Novi trendovi uzorkovanja hrane u EU: mlijeko i mliječni proizvodi

U organizaciji Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske agencije za hranu,19. srpnja 2013., u Županijskoj komori Osijek, održan je seminar Novi trendovi uzorkovanja hrane u EU: mlijeko i mliječni proizvodi. Cilj seminara je bio predstavljanje rezultata BASELINE projekta, radni paket 3 (WP3), koji se odnosi na mlijeko i mliječne proizvode. Na seminaru je sudjelovalo 50-ak predstavnika industrije, veterinarske inspekcije, akademske zajednice te ostale zainteresirane strane.

Opširnije...
HR RASFF - obavijest za potrošače - Prisutnost proizvoda na tržištu RH – Standard: Domaća marmelada od marelica, pasterizirana

Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF) obavještava potrošače o prisutnosti Standard - Domaće marmeladae od marelica, pasterizirane, lot: L310513310613:00, rok trajanja: 04.03.2014.  na tržištu Republike Hrvatske.

Opširnije...
Seminar Novi trendovi uzorkovanja hrane u EU: mlijeko i mliječni proizvodi, HGK Osijek, 19. srpnja 2013.

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu kao nositelj BASELINE projekta za Hrvatsku, u suradnji s Hrvatskom agencijom za hranu (HAH), u petak, 19. srpnja 2013. godine u 10 sati, u  Velikoj vijećnici Županijske komore Osijek, Europske Avenije 13, organizira seminar Novi trendovi uzorkovanja hrane u EU: mlijeko i mliječni proizvodi.
Na seminaru će biti predstavljeni rezultati projekta BASELINE radni paket 3 (WP3), koji se odnosi na mlijeko i mliječne proizvode.
Sudjelovanje  na seminaru je besplatno, no prijava je obvezna, te Vas molimo  da se, zbog ograničenog kapaciteta, prijavite u najkraćem mogućem roku na tel: 031/227- 600, ili putem web  obrasca http://www.hah.hr/prijava-hah.php
Svi sudionici skupa dobit će potvrde o sudjelovanju.
Program seminara možete preuzeti ovdje.

Pratite legislativne promjene iz područja sigurnosti hrane na našim stranicama

Hrvatska agencija za hranu u okviru svoga djelokruga rada, kao dio obavještavanja  potrošača, proizvođača i drugih dionika u sustavu sigurnosti hrane, redovito objavljuje najnovije legislativne promjene iz područja sigurnosti hrane u Republici Hrvatskoj.  Zakonska regulativa objavljena na web stranicama HAH-a podijeljena je u dva dijela: zakone i pravilnike. Svi zakoni i pravilnici su postavljeni u tablicu sa dva stupca, u prvi stupac se postavlja hiperveza  donesenog zakona ili pravilnika dok se u drugi stupac , ako ih ima, postavljaju hiperveza njihovih izmjena i promjena. Zbog malog broja zakona, svi zakoni su postavljeni u jednu cjelinu, dok su  mnogobrojni pravilnici podijeljeni u smislene cjeline npr. veterina, laboratoriji, ekološka proizvodnja i sl. kako bi se omogućilo lakše snalaženje i pretraga.  Pretraga imena zakona ili pravilnika se također može napraviti pomoću pretrage teksta na korisnikovom browseru npr. Internet Exploreru ili Mozilli Firefoxu.
Zakonsku regulativu pogledajte na http://www.hah.hr/zakonska.php

HR RASFF - obavijest potrošačima - povlačenje i opoziv proizvoda - Paprika slatka Nadalina

Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF),  obavještava potrošače o prisutnosti proizvoda, Paprika slatka Nadalina, porijeklom iz Španjolske, proizvodi i pakira LUKSOR d.o.o. Solin., pakiranje 100 g., rok trajanja 11.03.2014. i 12.04.2014 godine, na tržištu Republike Hrvatske.

Opširnije...
« [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] 9 [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] »