English
Naslovna > Vijesti
Vijesti
Imenovano novo Upravno vijeće Hrvatske agencije za hranu

Na 110. sjednici Vlade Republike Hrvatske, održanoj 22. kolovoza 2013., sukladno odredbama novog Zakona o hrani (NN 81/13), imenovani su novi članovi Upravnog vijeća Hrvatske agencije za hranu. Predsjednica Upravnog vijeća je dr. sc. Mirjana Mataušić-Pišl iz Ministarstva poljoprivrede, a njegove članice su Božica Rukavina, predstavnica Ministarstva poljoprivrede, Kristina Blagojević, predstavnica Ministarstva zdravlja, te Tanja Popović Filipović, kao predstavnica udruga potrošača. Mandat novoizabranih članova traje četiri godine.

Održan seminar Novi trendovi uzorkovanja hrane u EU: mlijeko i mliječni proizvodi

U organizaciji Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske agencije za hranu,19. srpnja 2013., u Županijskoj komori Osijek, održan je seminar Novi trendovi uzorkovanja hrane u EU: mlijeko i mliječni proizvodi. Cilj seminara je bio predstavljanje rezultata BASELINE projekta, radni paket 3 (WP3), koji se odnosi na mlijeko i mliječne proizvode. Na seminaru je sudjelovalo 50-ak predstavnika industrije, veterinarske inspekcije, akademske zajednice te ostale zainteresirane strane.

Opširnije...
HR RASFF - obavijest za potrošače - Prisutnost proizvoda na tržištu RH – Standard: Domaća marmelada od marelica, pasterizirana

Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF) obavještava potrošače o prisutnosti Standard - Domaće marmeladae od marelica, pasterizirane, lot: L310513310613:00, rok trajanja: 04.03.2014.  na tržištu Republike Hrvatske.

Opširnije...
Seminar Novi trendovi uzorkovanja hrane u EU: mlijeko i mliječni proizvodi, HGK Osijek, 19. srpnja 2013.

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu kao nositelj BASELINE projekta za Hrvatsku, u suradnji s Hrvatskom agencijom za hranu (HAH), u petak, 19. srpnja 2013. godine u 10 sati, u  Velikoj vijećnici Županijske komore Osijek, Europske Avenije 13, organizira seminar Novi trendovi uzorkovanja hrane u EU: mlijeko i mliječni proizvodi.
Na seminaru će biti predstavljeni rezultati projekta BASELINE radni paket 3 (WP3), koji se odnosi na mlijeko i mliječne proizvode.
Sudjelovanje  na seminaru je besplatno, no prijava je obvezna, te Vas molimo  da se, zbog ograničenog kapaciteta, prijavite u najkraćem mogućem roku na tel: 031/227- 600, ili putem web  obrasca http://www.hah.hr/prijava-hah.php
Svi sudionici skupa dobit će potvrde o sudjelovanju.
Program seminara možete preuzeti ovdje.

Pratite legislativne promjene iz područja sigurnosti hrane na našim stranicama

Hrvatska agencija za hranu u okviru svoga djelokruga rada, kao dio obavještavanja  potrošača, proizvođača i drugih dionika u sustavu sigurnosti hrane, redovito objavljuje najnovije legislativne promjene iz područja sigurnosti hrane u Republici Hrvatskoj.  Zakonska regulativa objavljena na web stranicama HAH-a podijeljena je u dva dijela: zakone i pravilnike. Svi zakoni i pravilnici su postavljeni u tablicu sa dva stupca, u prvi stupac se postavlja hiperveza  donesenog zakona ili pravilnika dok se u drugi stupac , ako ih ima, postavljaju hiperveza njihovih izmjena i promjena. Zbog malog broja zakona, svi zakoni su postavljeni u jednu cjelinu, dok su  mnogobrojni pravilnici podijeljeni u smislene cjeline npr. veterina, laboratoriji, ekološka proizvodnja i sl. kako bi se omogućilo lakše snalaženje i pretraga.  Pretraga imena zakona ili pravilnika se također može napraviti pomoću pretrage teksta na korisnikovom browseru npr. Internet Exploreru ili Mozilli Firefoxu.
Zakonsku regulativu pogledajte na http://www.hah.hr/zakonska.php

« [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] 9 [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] »